800 гости пристигат за най-голямата индийска сватба в Европа

Около 800 души ще бъдат гости на една от най-големите сватби, организирани някога в Европа. Грандиозното събитие продължава три дни, започвайки на 28 май и ще приключи утре – на 30 май.

Сватбата между Анант Амбани и Радника Мерхант ще се проведе на круизен кораб в Средиземно море, а Барселона ще бъде крайната точка за част от поканените. Гостите ще пристигнат от Мумбай с цели 10 самолета, сред които Боинг 747 и Еърбъс А340.

Това всъщност ще бъде втората предсватба между Амбани и Мерхант, които вече се венчаха веднъж в индийския град Джамнагар. Тогава сред специалните гости бяха Риана, Бил Гейтс, Иванка Тръмп, Марк Зукърбърг и редица знаменитости от Боливуд, както и състезатели по крикет, припомня novini.bg.

Младоженецът е син на предприемача Мукеш Амбани, който ръководи компанията Reliance Industries и е един от най-богатите хора в страната, докато булката е дъщеря на магната Вирен Мерхант.

Според изданието Hindustan Times сватбеният маршрут ще включва спирки в Кан, Портофино, Рим и ще приключи в Барселона, макар в началото столицата на Каталуния да не беше сред дестинациите.

Очаква се гостите на круиза да бъдат обслужвани от близо 600 души персонал, а на борда да има десетки партита и карнавали.

А иначе последната, трета и официална сватба, след която те ще встъпят в брачен съюз, ще се състои от 10 до 12 юли в Мумбай, където живее двойката. Тази дата беше определена от индуистката традиция човек да се жени в ден на добра поличба въз основа на наталните карти на съпрузите.