66% не очакват промяна след ротацията, само 30% искат избори

66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката на новото правителство след ротацията, а 18% очакват. Останалите не могат да определят. Това сочат националнопредставителни данни на „Галъп интернешънъл болкан“ от изследване, проведено между 11 и 19 януари „лице в лице“ сред пълнолетните българи.

Междувременно, рутинният мониторинг на „Галъп интернешънъл болкан“, дали правителството трябва да подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори показва, че подобни перспективи не се ползват с подкрепа сред мнозинствата: 34,2% са „за“ оставка, но 41,4% са „против“. Останалите се колебаят.

Избори сега изглеждат съвсем нежелани. 30,9% са „за“, на 48,4% „против“. Останалите се колебаят. Агенцията следи тези показатели месец след месец и засега те показват по-скоро умора от постоянните политически промени и избори в изминалите няколко години.

Доверието в правителството обаче остава ниско: 22,2% имат, но 67,7% нямат доверие. Останалите не могат да определят. Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, дори и да не е изключение. И показва, че има сериозна ниша за алтернативи.

Изследването е по поръчка на БНТ.

Previous post Погнаха силиконката Катрин за опасно шофиране, не държи волана, а гали куче
Next post Руските власти: Навални е починал от „синдром на внезапна смърт“