Яжте тази подправка 3 пъти на ден и килограмите ще се стопят

Една евтина и достъпна подправка помага за бързо отслабване. Руският ендокринолог и доктор на медицинските науки Оксана Михалева споделя, че поради ниското съдържание на калории и високото съдържание на вода и фибри, магданозът е добър хранителен продукт при диети.

С консумацията му в организма постъпват редица биологично активни вещества – органични киселини и етерични масла, които имат благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, като засилват ензимната активност и моториката. Магданозът е естествен източник на зелен пигмент – хлорофил, който е естествен антиоксидант, каза ендокринологът.

“Диетата с магданоз, поради забележимата си радикалност, определено не е подходяща за всички. Ето защо, преди да започнете да отслабвате (по всякакъв начин), трябва да се консултирате със специалист и да спазвате препоръките му”, казва д-р Михалева.

Диетата, която тя предлага, се основава не на листа от магданоз, които всеки от нас яде днес, а на корена на това растение. Настъргва се и се консумира три пъти на ден, като към това необичайно меню се добавят млечни и ферментирали продукти, както и малко месо.

Според д-р Михалева менюто за един ден трябва да изглежда така:

Закуска: Чай или кафе без захар и корен от магданоз.

Обяд: 150 грама варено месо и корен от магданоз.

Следобедна закуска: 100 грама извара или сирене и корен от магданоз.

Вечеря: чаша кефир и корен от магданоз.

Ендокринологът допълва, че коренът от магданоз може да се консумира без ограничения през деня.

“Диетата с магданоз ви позволява да отслабнете с до 10 кг за няколко седмици. Избирайки конкретен продукт за монодиета, вие се насочвате към много краткосрочен и неефективен път към загуба на тегло. Основата на здравословното отслабване е балансирана диета с ограничение на калориите.

Независимо от избрания продукт, при монодиета тялото ще изпита дефицит на определени витамини и микроелементи, тъй като съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати ще бъде нерационално. Това крие рискове и вреда за здравето“, споделя мнението си ендокринологът Станислав Хан. “Ето защо е по-добре да използвате корен от магданоз като вкусна и богата на витамини подправка за различни ястия”, казва диетологът.

Previous post 6-те най-често допускани грешки при настинка и грип
Next post Гущерова с голяма промяна в себе си през последните месеци