Юлиан Вергов уредил битата Диана за ролята в „Откраднат живот“

Актрисата Диана Димитрова преди дни проговори за пръв път след скандалното разкритие, че е била пребита брутално от свой колега преди 5 години, и публикува кадри, на които е сериозно посинена. Тя призна, че е предпочела да мълчи, за да запази кариерата си.

Мъжът, който я бил, се обадил вечерта, крещейки в истерия. „Думите са лоши, бяха свързани с произхода ми, защото аз съм от село. Каза „Ще те пребия, само и само се появи“, разказа Димитрова.

„В рамките на 2 минути, последвайки лицето от стаята в гардеробната, той мина покрай мен, удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, не можех да повярвам, че това е човекът, който аз познавам, уважавам“, каза Диана. „Той ме изрита с цялата си мъжка сила в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето, блъсна вратата, псувайки ме“, разказа тя в ефира на Би Ти Ви. Но отново не обяви в прав текст името на насилника си. „Лицето продължи да ме заплашва и след побоя“, каза актрисата. „Продължи да говориш и аз ще го направя пак“, цитира тя думите на колегата си. Според нея двамата са имали повече от приятелски отношения, които са пазели в тайна.

Димитрова отдавна вече не контактувала с „лицето“, както го наричаше през цялото време на интервюто. Но миналия вторник вечерта получила съобщение във вайбър от насилника си, което после той изтрил.

„Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името. Но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете“, обяви актрисата, като уточни, че ще каже името на насилника си до края на предаването. На финала на разговора си със Светослав Иванов тя ни в клин ни в ръкав подхвърли: „През целия месец юли рисувах за изложба. Вече рисувам в цвят“. Според някои медии ключовата дума в това нейно изречение е „юли“. Както е известно, звезда в сериала „Откраднат живот“ е актьорът Юлиан Вергов, когото всички в гилдията наричат Юли. Версията, че той е насилникът, се появи в информационния поток още миналата седмица.

В мрежата избухнаха противоречиви коментари след изявата на Димитрова. Мнозина изразиха безрезервната си подкрепа към нея, други пък заподозряха, че просто подсилва интригата около собствената си персона с цел пиар и разцвет на кариерата ѝ.

Едно трябва да е ясно – никой не може да бие жени, насилникът трябва да си поеме последствията и да бъде отхвърлен от обществото. Димитрова обаче не обели и дума с какво може да е провокирала стоварилата се върху нея агресия. Според хора от екипа на сериала тя е била лудо влюбена в колегата си, провокирала го е и е прекрачила границите в разговорите си с дъщеря му. Именно тогава на него му паднало пердето.

В „Откраднат живот“ героите на Юлиан Вергов и Диана Димитрова бяха двойка. Кинаджии разкриват, че Вергов сам я избрал за своя партньорка в сериала – той настоял тя да играе ролята на д-р Огнянова, с която по сюжет имат роман. Известният актьор имал голям авторетет на снимачния терен, хонорарът му бил много висок, държал се като холивудска звезда и всичките му прищевки били изпълнявани. Но с хората от екипа бил в добри отношения. Те обаче отказват да коментират кой е нападнал физически актрисата. Факт е, че в един момент Вергов напуснал сериала.

Диана Димитрова от екипа обрисуват като странна птица и като пример за това посочват как един ден се явила на терен с остригана почти нула номер коса. Нещо, което никой актьор не може да си позволи по средата на снимките. Всички се шашнали и били принудени да променят сценария заради фриволната ѝ и непрофесионална постъпка.

Безпрецедентният скандал с проговорилата бита актриса, която призна, че е „лице на кампания за превенция на насилието – над жени, деца, мъже“, бе определен като първият случай на me too по родните ширини, както и за опит за активиране на темата за Истанбулската конвенция.

Колкото и въпросителни да има в цялата история обаче, колкото и да е известен насилникът, той завинаги ще си остане мъж, който бие жена. И няма „ама тя си го е просила“. В други, по-цивилизовани държави, той ще изгуби всеки изкаран лев и няма да помирише повече сцена и камера. Актрисата е наела за свой адвокат бившия правосъден министър Антон Станков.