Шеф Андре Токев: Осъзнах грешката си и се промених

Не се е случило нищо при мен. Не се връщам към този момент. Осъзнах грешката, промених се. Бях в санаториум, който ме промени доста. Това каза по БТВ шеф Андре Токев, след като изтърпя няколко месечна присъда в затвора.

Той обясни: Бях се приготвил психически, че ще вляза, исках да мога да усетя наказанието. Приготвих се за престоя в затвора. Бях подготвен психически, исках да извлека позитивното, а не негативното.

Ставахме в 6 часа, има проверка, другата е в 8. И след това в 8 вечерта. Закусвам, имаше овесени трици от лавката с банан. След това, ако не съм на работа, четях книги, ходех на фитнес. Ако съм на работа, ставах в 6 часа, за да издам закуската. Времето минаваше по-бързо като работиш. Успях да променя готвенето. В началото затворниците бяха 30 процента, но след това до 100 процента започнаха да се хранят. Дойде и друг готвач, също като мен осъден, и започнахме заедно да готвим.

В Казичене започнах да ходя на фитнес, имаше едно момиче, шампион на Сърбия по трибой, показваше ми. Първите дни идва и със сръбско-български говори, вика- ти какъв шеф си, бе? Ама така-директен. Радован се казва. И аз-шеф съм на кухнята. Обясних че, че шеф на френски е готвач. А той – аз си мислех, че си шеф на групировка. Стана забавно. Показа ми много упражнения. Мислеше ме бос на групировка.

Относно другите затворници, той обясни: Не съм се интересувал от тях, там се възприемаме като нормални хора. Не се обсъждат тези неща /бел. ред. присъдите/. Аз много спортувах, говорих с различни момчета. Повечето са адекватни, говориш си на различни теми. След като разбереш защо са вътре, ти става странно. Извършил е тежко престъпление, а в следващ момент играеш с него карти.

С дъщеря ми бе най-тежкия разговор. Бе ме яд от това, което ми се случи. Ядосвах се на себе си, че го причиних на моята съпруга и деца. Човек се учи от грешките и става по-добър като осъзнае грешките. Следващите страници от моя живот ще изживея по друг начин. Осъзнах свободното си време, сега го структурирам по различен начин. развих търпение в затвора, бях свикнал всичко да е на педал. В затвора се научих да изчаквам. поглеждам по-осъзнато и си оставям повече време за някои действия.

Всеки трябва сам да осъзнае. Затвора влияе добре да осъзнае грешката си. видях кои са приятелите. Имаше и хора, които се отдръпнаха. Близките подкрепяха семейството ми. Доволен съм, в такива екстремни ситуации виждаш кой стои зад теб.

Важно е да останем позитивни и да почитаме един друг. човек прави грешка, но трябва да можем да си помагаме. Случват се някой неща, които и ти не си ги искал. Трябва да бъдем заедно, да сме обществени, да сме единни и да вървим позитивно напред.