Чолаков: ПП не можеха да преживеят, че хората започнаха да свалят доверието си от тях

За ДБ и БСП очевидно е по-важно политическото противопоставяне на партийно ниво, отколкото грижата за съдбата на държавата. Политическото его е чудовищно. Това заяви в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS Радомир Чолаков от ГЕРБ – СДС.

„Цялата истерия, която предизвикаха ПП и ДБ около измененията в Изборния кодекс, беше претекст. От първия ден на парламента ПП не искаха да има кабинет, защото не можеха да преживеят, че хората започнаха да свалят доверието си от тях. В измененията в Изборния кодекс се казва, че разписките ще се броят, защото всички го искаха през цялото време. И самият ЦИК го иска. Данните от тях ще бъдат водещи, а не протоколите от машините“, посочи той. И допълни, че съображението за броенето на разписки е чисто административно.

„За съжаление, от две години насам нашата страна е заложник на егото на няколко души, които изговориха твърде много тежки думи, прокараха ровове и червени линии, от които сега не могат да отстъпят. Сигурен съм, че всички съжаляват за тези червиви приказки, които не могат да се върнат. Паднаха в капана на думите, които изговориха“, подчерта Чолаков.

Според него ГЕРБ смята, че агонията около Изборния кодекс трябва да спре, защото той вече е приет.