Цистерна гръмна близо до „Дунав мост”, най-малко един загинал

Най-малко един човек е загинал, след като цистерна гръмна в Русе. Това потвърдиха от Спешна помощ за NOVA.

Инцидентът е станал близо до граничния пункт „Дунав мост” . Заради огромно задръстване от тирове към границата, 10 минути пожарните коли не са успели да стигнат.

Цистерната е била в режим на разтоварване по време на взрива. „Към момента няма как да дам информация за причините за взрива“, заяви Веселин Марков, главен инспектор на пожарната в Русе.

„Няма опасност за замърсяване на почвите. Най-вероятно е имало моментен пик на някакво замърсяване от взрива, но предполагам, че това няма да се отрази върху измервателните уреди“, заяви Цонка Христова, директор на РИОСВ-Русе.

„Инцидент с цистерна се е случил преди час на площадката на смазочния завод „Лубрика“ в Източна промишлена зона. За русенци няма екологична опасност, районът е обезопасен и се разчиства.

Шофьорът на цистерната е невредим, но за съжаление служителят, който е зареждал, макар и опитен, е загинал. Изказвам съболезнования към семейството и близките му! От фабриката са реагирали мигновено, колите на пожарната също са дошли навреме. Работниците са евакуирани. Органите на реда ще разследват причините за случилото се, съобщи кметът на града Пенчо Милков.