Цветанов: Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата

Не съм обнадежден, че разследването и парламентарната комисия ще разкрият цялата схема на Нотариуса. Това каза Цветан Цветанов – председател на Републиканци за България и бивш вътрешен министър по БНР.

Цветанов, който е и бивш председател на Парламентарната комисия за вътрешна сигурност и обществен ред, коментира случващото в съдебната система и е категоричен, че Мартин Божанов е свързан и със схемата на Пепи Еврото – „Осемте джуджета“.

„Нека да не смятаме, че ще бъдат разплетени тези схеми, защото активността която демонстрират някои народни представители показва, че те се фокусират само върху Нотариуса, но не разширяват кръга и обхвата, за да се хване целият този кръг от метастази и това раково заболяване“, заяви Цветанов.

Според него кръгът на разследване и проверки не се разширява, „защото Нотариуса и Осемте джуджета са взаимносвързани“.

„И ако се отиде и към „Осемте джуджета“, там може би ще се попадне на висшестоящи ръководители в съдебната система, които многократно са посещавали заведението на Пепи Еврото, а същевременно са посещавали и „SS клуб“, смята Цветан Цветанов и допълни, че: „за мен тревожно е това, което бе изнесено от Бойко Рашков, когато е подаден сигнал за Нотариуса и след това информацията е изтекла и е осуетена възможността да се направи разследване“.

„Това, което казва проф. Каламарис е достоверно и не трябва да бъдат упреквани жертвите, че не са споделяли техните терзания. Защото когато една система работи по този начин, когато мафията управлява, няма как да разчиташ на тези институциите да си свършат работата. Когато виждаш, че в „Осемте джуджета“ бивш и настоящ главен прокурор контактуват. Трябва да се отиде по-далеч, ако сега е отворен похлупакът, нека с тази гласност на медии институциите да заработят, но да се върнем към зараждането на тази мафиотска структура, която управлява страната“, препоръчва бившият министър на вътрешните работи.

Цветанов е категоричен, че фалитът на КТБ „беше началото на овладяването на държавата. Днес говорим за това, че има една фирма от Кипър, направила експертиза на КТБ и се установява, че там няма възложени действия, което означава, че цялата тази експертиза за фалита на КТБ е с грешна конструкция“. Според него „е било само с един умисъл – овладяване на тези активи“.

„Като владееш и управляваш медийния пазар, медиите проектират нагласите, нямащи нищо общо с действителността. Когато предават грешната информации и хората възприемат тези нагласи като реалност, за мен това е висша форма дезинформация и очерняне на неудобните“, коментира Цветанов.

Как ще забравим всичко, попита той и зададе въпроси: „Къде отидоха разследванията по „Турски поток“ и чувалите с пари, които се изнасяха по магистралите? И къде са действията за обективни разследвания и за КТБ?“.

Previous post Атанас Атанасов поиска ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да преговарят за коалиция
Next post Камила изгонила принц Хари и му казала да не се връща повече