Убиецът на общинарката от Велинград: Съжалявам, но тя ме ограби…

„Съжалявам за стореното, но бях ограбен с огромна сума“. Това заяви на влизане в съдебната зала 73-годишният Минчо Столарски, който е направил самопризнания, че е удушил велинградската общинска съветничка Екатерина Каферинова.

Мотивите – убитата дължала няколкостотин хиляди лева на Столарски. Той ѝ е услужил със сумата, когато двамата поддържали интимни отношения и имали общи бизнес дела, уточнява bTV.

Минчо Столарски заяви, че в ограбването му са замесени и други лица.

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста Минчо Столарски (73 г.), срещу когото е повдигнато обвинение за умишлено убийство на Екатерина Каферинова (72 г.), заместник-председател на Общинския съвет във Велинград, извършено вечерта на 28 август.

Съдията по делото Ирина Джунева възприе искането на прокуратурата за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение- „задържане под стража“, като посочи, че има обосновано предположение обвиняемият да се укрие, тъй като до 2006 година е пребивавал в Германия, имал е брак с германска гражданка и има близки там. В съдебната зала адвокатът на Столарски Кръстьо Кърпаров подчерта, че обвиняемият сам е уведомил полицията за извършеното деяние, че е съдействал на разследващите органи, направил е пълни самопризнания, а също така върху тялото му има следи от физическо насилие.

Пред съда Минчо Спасов заяви: „Аз го извърших, но не беше умишлено“. Пред журналисти извън съдебната зала обвиняемият каза, че съжалява за действието си. По думите му жертвата е имала големи финансови задължения към него.