Търсят Сашко вече в София и Радомир

След постъпили сигнали, че 12-годишният Александър от Перник е видян в София и Радомир, в момента полиция проверява места в двата града, научи NOVA. В столицата МВР претърсва квартал „Люлин“, а по непотвърдена информация – и Южния парк.

От МВР обаче подчертават, че в последните дни се проверяват множество сигнали от граждани, като нито един от тях не е довел до откриването на детето.

Над 450 доброволци и 90 автомобила са се включили снощи в издирването на 12- годишния Сашко от Перник. Обходената площ е над 120 км. Издирването продължава и днес.

През изминалата нощ са били ситуирани три екипа – два на територията на Перник и един в Радомир.

„Екипите са в непрекъсната връзка“, каза председателят на българския студентски съюз Станислав Фердов, който е координатор на доброволческата акция.

От началото на издирването досега на терен са работили над 9000 души. Сред тях – огромен брой доброволци от цялата страна:

„За днес сутринта пристигна една група. От Пловдив има, от Варна, от Видин се организират, от цяла България, включително в Брезник имахме и англичанин с личен автомобил. Естествено, с местен го пратихме“.

„Имало е и по-дълги издирвания в историята на издирване на лица в България. В Монтана – 28 дена, за съжаление – с фатален край.

Твърденията на близките се променят на ежедневна база. В момента стигнахме до извода, че вече го търсим само по лице, без как се облича и така нататък. Не мога да си обясня промяната на твърденията“, заяви Фердов.