Тома Биков: Кметът Васил Терзиев не успя да състави мнозинство в София

Областният управител на София Вяра Тодева от Продължаваме промяната е върнала решението за избор на комисии от Столичния общински съвет. Този акт показва, че ПП и кметът им Васил Терзиев все още не са диагностицирали проблема, който имат в София.

Това коментира във „Фейсбук“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той на първо място не е административен, а е политически и в неговото решение трябва да участва не областния управител, а кмета. Впрочем,

ПП така и не успяха да сформират мнозинство, точно заради отсъствието на Васил Терзиев в този процес и заради присъствието на Борис Бонев в него. Цели 3 месеца Бонев и Терзиев обясняваха как единственото нещо, което трябва да се направи е да бъде избран председател на СОС, а след това всеки ще гласува както намери за добре.

Точно това се случи преди седмица и се оказа, че ПП нямат мнозинство. Вместо да започнат да решават този структурен проблем, който ще пречи преди всичко на техния кмет и на техния председател на СОС, те втвърдиха тона към всички партии и се обявиха за опозиция.

На кого? На кмета? На председателя на СОС? Или на София? Актът на техния областен управител, който от своя страна е представител на тяхното правителство е симптом за липса на разсъдък. И според мен тази липса няма да може да бъде компенсирана с натрупването на опит.

Затова е важно общинските съветници от другите партии в СОС да запазят самообладание и да започнат да наваксват бързо пропиляното от Терзиев време. В противен случай цената за неадекватността и бездействието ще бъде платена от всички софиянци.

Previous post Стайков: Нотариуса е парадирал с определен статус в МВР, имал е син буркан
Next post Имена на адвокат и шеф от НАП изплуваха зад гърба на Мартин Божанов