Стайков: Нотариуса е парадирал с определен статус в МВР, имал е син буркан

„Нотариуса е парадирал с определен статус в МВР, имал е син буркан. Клубът му дори е бил охраняван и от полицейски коли. Тези кадри ги има и в Гугъл стрийт вю. Бил ли е сътрудник на полицията?“

Това каза пред „Тази сутрин“ по бТВ журналистът Николай Стайков от Антикорупционния фонд. Във вторник той говори пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

За тези хора е изключително важно парадирането с връзки, контакти – Нотариуса говореше за съдиите с малки имена, завърши Николай Стайков.

„В ДАНС има много информация за Мартин Божанов-Нотаируса. Информацията, която имат полицията, ДАНС и прокуратурата, трябва да бъде събрана и анализирана, за да се види кой, къде, на какъв етап му е помагал. Защото това е една организирана, израснала в годините, схемата за влияние в прокуратурата, която е достигнала постепенно до най-високите нива“, припомни разследващия журналист.

Той посочи, че Нотариуса е влизал свободно в Специализирания съд.

На въпроса колко телефона е имал Божанов и защо се проверяват само два негови телефона Стайков коментира: „Говорил съм с хора, близки до него, че е той е имал 4-5, дори е имал подставен човек, който му е носел телефоните. Аз лично имам негови три номера, защо полицията има само два. Някой пречи или на разследването. Дали това не са най-близките му хора – съпругата му, която е в ГДБОП. Това е големият въпрос“, посочи Николай Стайков.

Previous post Каква е тази гадост?! Мухлясало сирене от „био“ производител
Next post Тома Биков: Кметът Васил Терзиев не успя да състави мнозинство в София