Сняг на Шипка, на връх Ботев и Черни връх – мъгла и много силен вятър

На прохода „Шипка“ вали сняг, а температурата е минус 3 градуса, съобщи дежурният в Областното пътно управление – Стара Загора, цитиран от БНТ. Той посочи, че видимостта е добра и пътната настилка се почиства от една машина.

На другия старопланински проход в област Стара Загора – „Хаинбоаз“, също вали, но мокър сняг, тъй като температурата е плюс 5 градуса.

В цялата територия, обслужвана от ОУП-Стара Загора, видимостта е добра и няма въведени допълнителни ограничения.

На връх Ботев в Стара планина и на Черни връх във Витоша има мъгла и много силен вятър. Това съобщиха от Планинската спасителна служба. Спасителите предупредиха туристите да не предприемат преходи на тези места заради времето.

Лифтовите съоръжения в планинските курорти работят и пистите са обработени. През изминалото денонощие няма регистрирани инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето днес над планините ще бъде облачно с валежи предимно от сняг, над 1700 м ще се образува нова снежна покривка. След обяд от запад валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 1°, на 2000 м – около минус 5°.

Previous post Нейнски: Русия се управлява от службите за сигурност, гражданите не са защитени
Next post Свиленски: Мандатите са изчерпани и няма да има правителство