Славкова: Радев не се е сближил с ГЕРБ, скандалите в сглобката са в негова полза

Тате каза, че ще има правителство, ама друг път. Ако нямаш информация дълбоко от кухнята, няма как да се прогнозира какво ще се случи. Това мнение изрази проф. Росен Стоянов в ефира на Нова телевизия относно провала на преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Според Евелина Славкова, Румен Радев не се е сближил с ГЕРБ и ДПС, точно обратното – скандалите в сглобката са в негова полза, съобщават от novini.bg.

В съзнанието на президента стои темата за създаването на нов политически проект, и всички тези събития, които наблюдаваме и които могат да бъдат свързани с регулатори, министри и промени в съдебната система, в съзнанието на хората отекват като просто, че някакви хора трябва да си намерят постове и всеки иска да има повече постове, заяви Славкова.

Аз като изследовател на общественото мнение, виждайки ежемесечно данни, мога да твърдя със сигурност, че това, което наблюдаваме като политическия разговор, не отеква изключително добре за някакви реформи и това няма как да не налива вода в мелницата на президента. Тоест, той ще се дистанцира от целия този процес, без да се намесва в него, и ще решава в каква посока да тръгне в зависимост от това какъв ще бъде в крайна сметка окончателният резултат от разговорите, добави тя.

Това е по-скоро е печеливша дистанция, но със сигурност, ако има нов политически проект, то това ще размести политическата карта, в която може да влезем, и може да стигне до други размествания и други конфигурации, за чиито в момента влизаме в такива хипотези, че нямаме може би въображение още да си ги представим, каза още Евeлина Славкова.

Previous post Официално: Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер
Next post Адвокат: Променят Закона за земеделските земи в полза на 1500 едри фермери