Свиленски: Мандатите са изчерпани и няма да има правителство

„Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера – ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове“. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски, цитиран от novini.bg.

Относно заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори той коментира: „Пожелавам им успех в предизборната кампания- ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират“.

В следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите. Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС.

„Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво – всяка партия да каже за какво ще се бори“.

Георги Свиленски не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство.

„В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно“.

Според депутата другите два мандата са изчерпани и отново потвърди, че ако третият мандат отиде при БСП, ще го върнат веднага.

„Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето… Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час“.

Previous post Сняг на Шипка, на връх Ботев и Черни връх – мъгла и много силен вятър
Next post Официално: Мария Габриел оттегли кандидатурата си за премиер