Светослав Малинов: Правителството няма да падне заради ДПС

Това е коалиция, няма да спра да го повтарям. Тази коалиция е асиметрична, но има убедително мнозинство. За да има предсрочни избори или ГЕРБ-СДС, или ПП-ДБ трябва да решат това. ДПС или „Възраждане“ нямат мнение тук. Правителството няма да падне заради ДПС. Това заяви пред bTV политологът и член на ДСБ проф. Светослав Малинов, цитиран от novini.bg.

„След Конгреса на ДПС стана ясно, че партията е срещу провеждането на извънредни избори“, коментира журналистът Илхан Андай. Според него всяка от формациите опитва да влезе в евроизборите с минимални щети.

ГЕРБ е партия, в която има работещи структури. Ако някой е готов за избори, това са ГЕРБ и ДПС. Така че когато ПП-ДБ опитват да блъфират с избори, трябва да понесат отговорността, ако той се приеме, заяви Георги Харизанов, политически анализатор.

„Някои момчета забравиха коя е първата политическа сила – не е ПП-ДБ“, коментира Харизанов.

Проф. Малинов иска да има повече отговорност за ГЕРБ, като те имат повече присъствие в управлението.

Според Андай ПП-ДБ са една политическа формация във виртуалността, защото за тях изборите са в социалните мрежи, а партиите със структури са ГЕРБ и ДПС.

Проф. Малинов коментира, че Делян Пеевски трябва да се извини на избирателите си за изказването „Христо Иванов пи мазно турско кафе в скута ми“.

Политологът допълни, че ПП-ДБ трябва да се явят заедно на евроизборите.

Previous post Христанов: Частни фирми пак са поели товаро-разтоварната дейност на „Капитан Андреево“
Next post Ина Лулчева: Задържането на Христо Шопов за 72 часа бе излишно, не е имало оръжие