Румен Овчаров: ПП вместо да поставят условия, да седнат и да помислят

ГЕРБ се позаблуди от успешния избор на председател на НС и решиха, че вече може да си позволят да влязат във властта през парадния вход. Сбъркаха и високомерието им изигра лоша шега. Това коментира в ефира на Nova News бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Според него в момента ПП се намират във фазата, в която преди време бяха и ИТН – поставят ултиматуми с 50 депутати.

Още по-тъжното е, че т.нар. псевдореволюционери от ПП и ДБ показаха, че техният модел не се различава по нищо от този на Борисов. Две партии, които не са научили нищо ново, се опитват с ултиматуми да решават въпросите в страната, така няма да стане. ПП вместо да поставят условия, да седнат и да помислят какво и как да подкрепят, коментира Овчаров.

По думите му няма причина БСП да гласува „за“ ветото на президента относно промените в Изборния кодекс и да се откаже от хартиената бюлетина.

„Цялата тази обсесия на ПП и ДБ за частичното връщане на хартиената бюлетина ми изглежда малко странна. Защото партията, която най-много е губила от хартиени бюлетини, е БСП, а не „Промяната“. Освен това машинното гласуване не се справи с купуването на гласове. Още се купува масово“, обясни той, цитиран от novini.bg.

По темата с третия мандат Румен Овчаров смята, че най-добрият вариант е той да бъде даден на БСП.

ГЕРБ не могат да се върнат в управлението, ако не направят някои отстъпки по отношение на правовата държава. ПП ще трябва да променят визията си за това какво искат да се случва в България, иначе вървят по пътя на ИТН, допълни бившият министър на енергетиката.