Разпитват 12 свидетели по делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков

12 свидетели ще бъдат разпитани на 24 февруари по делото на ГЕРБ срещу Бойко Рашков за уронване на реномето на партията.

Това стана ясно в Софийския градски съд в петък. Рашков ще води 6-има, колкото ще имат и от ГЕРБ. Искът по гражданското дело е за 100 хил. лв. Заведен е заради изказване на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“, че 30-40% от авансово отпуснатите са строителството на АМ „Хемус“ пари са отивали в ГЕРБ. От това в структурите на партията настанал смут, заяви адвокат Тервел Георгиев, който представлява ГЕРБ.

Адвокат Георги Атанасов, който защитава Бойко Рашков възрази, защото според него не може партия да внася иск като ощетена от изказване, но съдия Божана Желязкова цитира решение на ВКС, според което това е допустимо.

От ГЕРБ през залата чакаха Десислава Атанасова, Димитър Главчев и Костадин Ангелов, които ще бъдат свидетели на ГЕРБ. Адвокатът на Бойко Рашков посочи, че свидетелите му са служебно ангажирани, повечето – със защита на демокрацията в страната.