Палачинките са любима закуска, а тази рецепта за икономични катми от ninanina ще ви стане любима
Продукти:
- топла вода 1 л.
- брашно – 4 ч. ч.
- мая – 50 гр.
- захар – 1 ч.л.
- сол – 1 ч.л
- масло за мазане на готовите катми
Начин на приготвяне:
В част от водата се разтваря маята, прибавя се захар и сол по 1ч.л. и малко брашно и се оставя да втаса.
Добавя се останалото количество вода и пресятото брашно до получаване на гъстота като боза.
С черпак се гребе от тази смес и се пече на сач или тефлонов тиган без мазнина, пише rozali.com. Обръщат се от двете страни.
Готовите изпечени катми се подреждат в чиния една върху друга като всяка се намазва обилно с масло.