Полицията издирва насилника над бездомно куче в София

Полицейско разследване е започнало на проявената жестокост над бездомно куче в кв.Княжево в София. Видеокамера засне как мъж примамва с храна доверчивото куче Мечо в полунощ на 23 октомври, отнася го някъде и след два часа го връща безпомощно, със прекършени крака и с прорезни рани.

Днес служител на 6-о РПУ се е свързал с неправителствената организация Animal Rescue Sofia, където се грижат за пребития Мечо. Извършена е хирургическа операция на счупената кост и сега кучето, което е на 10 години, се лекува в клиниката на организацията.

„Подадохме сигнал в прокуратурата на 4 ноември, като посочихме и свидетели, които да готови да разкажат подробности. Те ще бъдат изслушани от служители на 6-о РПУ, на които е разпоредено да разследват случая“, обясни Пламена Дочева от Animal Rescue Sofia за „Дневник“.

Все още не е установен със сигурност насилникът над кучето, заснет с видеокамерата. Това е задача на разследващите органи, но случаят с Мечо не е единичен за Княжево, са заявили живеещи в квартала пред неправителствената организация. За проява на жестокост към „гръбначно животно“ с причинена смърт или трайно увреждане Наказателният кодекс постановява лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

One thought on “Полицията издирва насилника над бездомно куче в София

  1. Към такива престъпници, законът трябва да се прилага с пълна сила!

Comments are closed.