Полицията за дрифтовете в Павликени: Организирали са се в ТикТок и Фейсбук

Незаконни дрифтове със стотици коли бяха разкрити през уикенда от полицията в Павликени. Сигнал за събиране на стотици автомобили е получен в събота вечер. Местни хора са забелязали запалени огньове край изоставено селскостопанско летище и са подали сигнал в полицията. На крак са били вдигнати полицаи от областната дирекция, които са били на линия заради футболен мач, припомни Нова телевизия.

„В събота около 19:00 часа е получен сигнал, че около 150 автомобила се придвижват по пътя от Левски за Павликени. Информацията е, че са млади хора, склонни към улични състезания и дрифтове. Веднага са изпратени полицейски екипи. Те установяват, че действително около 150 автомобила приближават града и се насочват към изоставено летище в покрайнините”, обясни пред NOVA главен инспектор Иван Тодоров, началник на РУ на МВР- Павликени. По думите му летището е изоставено от много години и към момента е ничия собственост.

След като екипите отишли на място, докладвали за стотиците автомобили. Имало информация и за още много приближаващи. Поискана е помощ от областната дирекция. Веднага са сформирани екипи.

„Автомобилите бяха с регистрации от цялата страна”, обясни Иван Тодоров. Той заяви, че местните власти – нито общината, нито полицията, не са имали информация за подобна организация.

Районът е отцепен и започват проверки на всеки автомобил в района на летището, както и на шофьорите и пътниците.

„Някои от лицата казваха, че са се организирали в затворени групи във Facebook и TikTok”, обясни Тодоров.

До гонки не се е стигнало. Но са съставени 11 акта и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Един шофьор е дал положителна проба за наркотици и е задържан за 24 часа.