Полицейско куче намери 13 кила кокаин в инвалиден стол

Куче, обучено да намира наркотици, помогна днес на граничарите на летище в Милано да открият около 13 килограма кокаин, натъпкани в кожената тапицерия на електрическа инвалидна количка. Мъжът, който я използвал, се опитал да се отдалечи пеша, но бил заловен, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Специализираният екип с кучета бил изпратен на летище „Малпенса“, за да проверява пътниците и багажа от полет от Доминиканската република, тъй като този маршрут се използва от наркотрафиканти, съобщи италианската икономическа полиция.

Едно от кучетата насочило полицаите към инвалидна количка и те първо проверили багажа на мъжа, който я използвал, но не открили нищо. Тогава разрязали тапицерията на количката и намерили кокаина. Тогава човекът, използващ количката – испанец, който преди това бил помолил служителите на летището да му помогнат с придвижването – се изправил, тръгнал без чужда помощ и бил задържан.

Полицията заяви, че от 11-те пакета кокаин с общо тегло 13,35 килограма може да се направят около 27 000 дози, които на улицата биха стрували общо около 1,4 милиона евро.