Политолог за ротацията: Ще повикат, ще се подърпат и ще се харесат пак

Мария Габриел е квалифицирана за външен министър, но наистина ще й дойде в повече. Има логика двете позиции да са разделени. Но тя е работохолик. Що се отнася до заплахите за нови избори, то това е здравословно. Това е семейна динамика – жената тропа с краче е иска да ходи на шопинг в Милано. Жената е ПП-ДБ, а ГЕРБ са спонсорите. Ще повикат, ще се подърпат и ще се харесат пак. Дали ще има шопинг, ще видим, но ще има страст във връзката. Това мнение изрази в политологът Харалан Александров в ефира на Нова телевизия относно споровете между ПП-ДБ и ГЕРБ преди ротацията.

„Очевидно сме на пазар“, каза Евелина Славкова. Тя също е на мнение, че няма да се иде на предсрочни избори. „Най-вероятно ще се стигне до компромис и ГЕРБ ще предложат друг кандидат за този пост. Големият въпрос е дали ще има и други промени. През този един месец до ротацията ще има много конфликти. Проблемът е, че не се знае какви промени ще има и държавата спира да работи. Нито един министър не знае дали ще остане на поста си и работата спира“, каза тя.

„Не виждам реална заплаха за нови избори. Ще се застине в някакъв компромис, но няма да е решението, което се иска от ГЕРБ. Съвместяването на двете длъжности ще направи Мария Габирел второ качество премиер. Един външен министър трябва да пътува. Иначе искането на ГЕРБ е оправдано“, смята Светослав Малинов.

Според Андрей Райчев напрежението е много високо и разцепва. Той даде пример с БСП и „Възраждане“, които се разцепиха заради избора на председател на СОС.

Previous post Закон спира тормоза над длъжниците, ще се отнемат лицензи
Next post Нотариуса е убит заради имотна измама, допусна Емануил Йорданов