Петър Тодоров: Нотариуса беше убит, за да не се разприказва

„Нотариуса беше убит, за да не се разприказва. Някой се притесни.“ Това каза в ефира на БНТ бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи. Според него е имало теч на информация преди ареста му.

„За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая“, подчерта той.

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че не разполага с информация Мартин Божанов-Нотариуса да е бил сътрудник на МВР. По думите му – съпругата на Нотаруиса е била назначена с външен конкурс в ГДБОП, което не е редовна практика.

„Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане впоследствие“, обясни още Петър Тодоров.

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи. В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия нататък рязко ще се увеличи натискът отново. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инконгито, каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.

Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци трябва да има засилено полицейско присъствие“, каза Петър Тодоров.

Според него ще отнеме поне 3 години в подготовката и обучението на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

„Тъй като един конкурс протича за поне 6 месеца, обучението също е 6 месеца, а за съжаление капацитетът на нашите обучителни центрове е малък. Над 500 са незаетите бройки в СДВР, но проблемът е, че няма желаещи за конкурсите“, каза Тодоров.

Previous post Наше училище забрани телефоните и в междучасията
Next post Кольо Колев прогнозира „плачевни“ резултати за ПП-ДБ на европейските избори