Паси: По-лесно ще ни е да направим британско правителство

„И все пак: ще ни е по-лесно да направим британско правителство, отколкото българско!“. Това написа в Twitter бившият външен министър Соломон Паси.

Думите на Паси са по повод тридневното първо заседание на новоизбраното 48-о Народно събрание. Депутатите за пореден ден не могат да изберат председател на парламента и да започнат да работят.

По-късно от офиса на президента на България (2012 – 2017) Росен Плевнелиев съобщиха, че сега основният приоритет за контактната група за съставяне на кабинет продължава да работи, но основният приоритет им е избора на председател на Парламента. В групата са именно Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

„Контактната ни група не е прекъсвала своята работа и ще продължи да търси решения заедно с всички проевропейски и демократични партии. Дългосрочната ни цел, да подпомогнем разговорите за търсене на решения и съгласие по приоритети между про-европейските парламентарни групи в 48-то НС, остава непроменена, като за предстоящи срещи ще Ви информираме своевременно”, пишат от офиса на Плевнелиев.

Previous post Дълбока правна неграмотност, за пореден път! Един вагон книги липсва…
Next post Полудели! Българи се надпреварват с пазарски колички в Одрин