Пазете се от тези лоши навици, които ни състаряват

Стареенето е естествен процес за живия организъм. Рано или късно всеки човек се сблъсква с неговите прояви. Но стареенето може да се забави не само с помощта на пластичната хирургия. Достатъчно е да преодолеете вредните навици, казва пластичният хирург Дмитрий Скворцов.

Ето някои от тях:

Без почивка

Ритъмът на съвременния живот е толкова забързан, че човек няма време да спре, просто да се отпусне или да се наспи. Всяка почивка е толкова важна за нашето тяло, колкото и движението. В състояние на покой клетките на тялото елиминират „повреди“, възстановяват силата за по-нататъшна работа. Ако пренебрегнете почивката, тялото ще продължи да натрупва „микротравми“, а тъмните кръгове под очите и подуването беззащитно ще добавят допълнителни няколко години към външния вид.

Заседнал начин на живот

Заседналата работа е характерна за съвременните времена. Оправдавайки работата си, мнозина си казват, че човек свиква с всичко. Може би това е така, но човешкото тяло по природа не е в състояние да свикне с такава позиция, пише struma.bg. Мускулите на краката помагат за изтласкването на венозната кръв към белите дробове, но при липса на движение такова натоварване пада изцяло върху съдовете. Ако е постоянна, разширяването на вените е логично продължение на реакцията на организма. С тези проблеми идват подуване, тежест в краката, съдова „мрежа“.

Емоционален взрив

Емоционалното реагиране на всяка неприятна ситуация е също толкова опасен навик. Нервното напрежение кара тялото да отделя хормона кортизол, който в повечето случаи е „виновникът“ за обемния корем.