Очевидци със страшни разкази за мелето с камиони и коли на Околовръстното

10 коли и два тира се удариха на Околовръстното шосе в София в понеделник сутринта. Верижната катастрофа е станала в участъка от „Черни връх“ към „Симеоновско шосе“. По първоначална информация има трима пострадали.

Проговориха и няколко очевидци на инцидента. Един от тях разказва как е видял само жълтия камион как се връща. „Чух спирачки. Шофьори казаха, че жълтият камион е бил засечен, след това двата камиона се блъскат“, разказва той и допълва, че именно тежкотоварната машина е виновна за мелето.

Друг свидетел пък разказва, че ударът е бил изключително силен.

„Слушах доста силна музика, щом чух сблъсъка, може да си представите колко силно е било. Погледнах в лявото си огледало и в следващия момент гледам огромен камион, който идва към мен. Само се молех да не е в мен, тогава той удари аудито, което леко се закачи за мен“, разказва той. По думите му големият червен камион е виновник. „Според мен е карал доста бързо“, уточнява той.

По думите на мъжа има 2-3 души, които са откарани в болница, но всички са живи. „Този с камиона, доста трудно го извадиха, трябваше да се реже“, уточнява очевидецът.

В същото време от МВР дадоха повече информация за инцидента. „Сигналът за пътен инцидент на Околовръстен път е подаден тази сутрин към 8.45 час. По първоначални данни верижната катастрофа е възникнала между 10 леки и два товарни автомобила, трима пострадали са транспортирани за преглед в болнично заведение.

Пострадали са трима души, които са транспортирани към болнични заведения. Става дума за двама мъже и една жена. Това съобщи Иво Биков, инспектор в „Пътна полиция“.

Двама души са леко пострадали и след преглед са освободени. Не мога да кажа на този етап дали всички са тествани за алкохол и наркотици. В момента тече разследване. Много е рано да вменяваме вина на някого, посочи инсп. Биков.

Работата по изясняване на причините за инцидента продължава. До приключване на огледа на място и разчистване на пътното платно е въведено временно ограничение на движението по Околовръстния път от пътен възел „Бояна“ до бул. „Симеоновско шосе“.