Бабините сладки ще се помнят цял живот и ухаят на спомени от детството. Толкова са вкусни, че не бихме ги заменили с други.
Днес обаче ще споделим с вас рецептата за едни невероятно меки и вкусни меденки.
Ето какви са продуктите:
• яйца – 3 бр.;
• захар – 1 и 1/2 ч.ч.;
• олио – 1 и 1/2 ч.ч.;
• мед – 3 с.л.;
• канела – 1/2 пакетче;
• ванилия – 1 пакетче;
• кисело мляко – 2 с.л.;
• сода за хляб – 1/2 ч.л.;
• бакпулвер – 1 пакетче;
• брашно – 750 или 800 г.
Начин на приготвяне:
Приготвянето на меденките започва с разбиването на яйцата и захарта. След това към тях се прибавя олиото, меда, канелата, ванилията, содата, предварително угасена в киселото мляко, бакпулвера и брашното.
Запомнете, че брашното се прибавя на порции, за да не се получи прекалено твърдо тесто.
От тестото се оформят малки топчета, които следва да подредим в тавичка, покрита с хартия за печене.
Ореховките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако фурната ви е по-силна, може да намалите малко градусите.
Толкова са вкусни, че със сигурност ще искате да ги приготвяте редовно, пише actualno.com.