Опитайте бабините меденки, които се приготвят за 15 минути

Опитайте бабините меденки, които се приготвят за 15 минути

Бабините сладки ще се помнят цял живот и ухаят на спомени от детството. Толкова са вкусни, че не бихме ги заменили с други.

Днес обаче ще споделим с вас рецептата за едни невероятно меки и вкусни меденки.

Ето какви са продуктите:

• яйца – 3 бр.;

• захар – 1 и 1/2 ч.ч.;

• олио – 1 и 1/2 ч.ч.;

• мед – 3 с.л.;

• канела – 1/2 пакетче;

• ванилия – 1 пакетче;

• кисело мляко – 2 с.л.;

• сода за хляб – 1/2 ч.л.;

• бакпулвер – 1 пакетче;

• брашно – 750 или 800 г.

Начин на приготвяне:

Приготвянето на меденките започва с разбиването на яйцата и захарта. След това към тях се прибавя олиото, меда, канелата, ванилията, содата, предварително угасена в киселото мляко, бакпулвера и брашното.

Запомнете, че брашното се прибавя на порции, за да не се получи прекалено твърдо тесто.

От тестото се оформят малки топчета, които следва да подредим в тавичка, покрита с хартия за печене.

Ореховките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. Ако фурната ви е по-силна, може да намалите малко градусите.

Толкова са вкусни, че със сигурност ще искате да ги приготвяте редовно, пише actualno.com.