Ограбилите инкасо автомобила са знаели предварително маршрута му

Лицата, ограбили инкасо автомобила, вероятно са знаели предварително маршрута на превозното средство и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния мол, за да зареди банкомати в търговския център. Това обявиха на брифинг от прокуратурата по повод сутрешното нападение над инкасо автомобил в столичен мол.

„Това, което към момента знаем, е че автомобилът е инкасо, превозвал е в касети суми пари, които до момента не могат да бъдат уточнени. Нападателите очевидно са знаели маршрута. В инкасо автомобила е бил шофьор и охранител, който извършва зареждането на банкоматите“, обясни Илияна Кирилова, градски прокурор на София.

Крадците препречили пътя на инкасо автомобила с две коли с украински регистрационни табели, които вероятно не са истинските регистрационни номера на двете коли. Нападателите насочили оръжия към инкасо автомобила – пистолети и вероятно и дългоцевно оръжие. Потърпевшите нямат сериозни наранявания.

„Табелите, които са поставени на тях, са украински. Доколкото разбрахме, те се издирват, което означава, че не са истинските табели на тези автомобили“, обяви Иво Илиев, заместник-градски прокурор.

„Заплахата е „Излизайте на земята!“ На човека, който е трябвало да постави касетите в банкоматите, са сложени белезници. На шофьора очевидно е нанесен удар, не е сериозно пострадал. В момента се разпитват в качеството на свидетели в СДВР“, допълни Илияна Кирилова.

След като взимат касетите с пари, срязали предна гума на инкасо автомобила и избягали.

Малко по-късно в близост до Околовръстното шосе в кв. „Кръстова вада“ са открити два опожарени автомобила, чиито марка и модел съответстват на превозните средства на извършителите на обира.

Предстои да се прегледат записите от охранителните камери в района. Уточнява се още за банкоматите на кои банки са били предназначени парите в инкасо автомобила, както и каква е цялата открадната сума.

По случая е образувано досъдебно производство.

Previous post Подигравка с наводнените: Само хората с банкови сметки ще получат пари
Next post Възможна ли е сензацията на века – Меси и Роналдо в един отбор?