Неустоим обяд: Пилешко с песто и моцарела

Предлагаме ви една лека и изключително вкусна рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите!

Продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди, тънко нарязани
  • 200 – 250 г настъргана моцарела
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 супени лъжици червен пипер, сладък или пушен
  • 2 супени лъжици сушен риган
  • около ½ – 1 бурканче песто
  • 1 домат или няколко чери домата

Приготвяне:

Комбинирайте подправките и овкусете месото с тях, което предварително леко сте начукали с чук за месо. Сложете го в подходяща тава за печене, най-добре е да бъде с незалепващо покритие. Намажете месото с песто, след това го поръсете със зехтин.

Сложете по 1-2 колелца домат и поръсете с настърганата моцарела, пише az-jenata.bg. Печете в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 25 минути или до готовност на месото. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Previous post Диетолог изброи храните, които пречат на мозъка
Next post Какво се случва с Мария след раздялата с Мирослав?