Невероятна закуска: Бързи палачинки с оризово брашно

Лесните палачинки с оризово брашно са и невероятно вкусни и много леки, което ги превръща във лека закуска преди работа.

Необходими съставки:

  • яйца, 3 броя
  • прясно мляко, 1 чаена чаша
  • оризово брашно, 1 1/3 чаена чаша
  • ванилия, 2 броя
  • краве масло, 1 лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за лесни палачинки с оризово брашно е подготовката сместа. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, добавяте ванилията и прясното мляко и отново разбивате. Накрая добавяте и пресятото оризово брашно и разбърквате до получаване на хомогенна смес.

За да изпечете оризовите палачинки е най-добре да използвате плосък тиган за палачинки с незалепващо покритие, или друг удобен плосък тиган. Включвате котлона на средно висока степен, сгорещявате тигана и намазвате с малко парченце краве масло, след което изливате малка част от сместа за палачинки, като за целта може да ползвате черпак. Сместа трябва да се разпредели равномерно по целия тиган. Печете около 2-3 минути, докато крайчетата на палачинката се отделят леко от стените на тигана, след което я обръщате от другата страна и отново печете около 2-3 минути.

Нареждате палачинките една върху друга, като ги намазвате леко с краве масло. Може да гарнирате оризовите палачинки с ябълки, мед, орехи и канела, или пък сметанов сладолед и пресни плодове, пише supichka.com.