Надежда Нейнски: Изборите не могат да ни спънат

„Това е голямо събитие, независимо, че е компромисно. Голяма крачка напред. Надявам се още тази година и сухопътният Шенген да влезе в сила“.

Това заяви в ефира на БНТ дипломатът и бивш министър на външните работи Надежда Нейнски по отношение на влизането ни в Шенген по въздух.

В международно отношение има още какво да правим, за да не бъдем зависими от една или друга държава“, добави тя.

„Изборите не могат да ни спънат, във всяка държава се провеждат избори. По-важното е дали в България се извършват категорични реформи, от които имамме нужда, а не дали ще се проведат избори. Смятам, че по-различна конфигурация на властта няма да има, но отиваме на избори, защото нямаше ясно структурирано правило затова как да се сформира кабинет. Едно коалиционно споразумение с четиригодишен срок, щеше да е доста по-стабилно“, каза още Нейнски.

„В много отношения бяха дадени заявки за промяна – Шенген, Украйна, реформите в българската армия, бяха от голямо значение за страната ни. Но има много още какво да се напарви“, смята тя.

„Нивата на инфлацията са условието за влизането ни в еврозоната“, допълни Нейснки.

„Всички, които участват в едно или друго правителство, са политически лица, зависими от политики, целта обаче на едно служебно правителство е да организира честни избори“, добави тя.

„След тези парламентарни избори, независимо от резултата, голяма ще е отговорността на първата политическа сила, но трябва да се запази евроатлантическото. Трябва да има ясно разписано споразумение и не трябва да има борба за власт и его при управляващите“, категорична е тя.

Previous post Задействаха се евакуационните и оповестителни системи на тунел „Ечемишка”
Next post Съдът отмени запор на ценности от колекцията на Васил Божков за над 20 млн. лв.