Молдовец сътвори безумен екшън в автокъща, едва му сложиха белезниците

Истински екшън се е разиграл в квартал „Пети километър“ в Бургас вчера около 15.30 часа. Лек автомобил „Ауди Allroad“ с бургаска регистрация, който влязъл с автомобила си в автокъща и започнал да дрифтира.

Двамата работещи в автокъщата мъже се опитали да спрат водача, направили му забележка за начина на управление на автомобила, но шофьорът започнал да ги псува и заплашва на руски език и се държал неадекватно. След второто му влизане на територията на автокъщата двамата бургазлии свалили водача от автомобила и алармирали полицейските служители.

Установено е, че водач на аудито е 37-годишен молдовски гражданин, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици. Втората проба дала положителен резултат за употреба на канабис, кокаин, амфетамин и метамфетамин. Молдовецът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето районно управление – Бургас.

По-късно стана ясно, че дрогираният молдовски дрифтър Алексей Сайдаков е оказал сериозна съпротива при ареста, съобщава Флагман.бг. 37-годишният мъж е със стандартно телосложение, без излишни килограми и напомпани мускули. Той обаче показал завидни прийоми от бойните изкуства, което създало сериозни проблеми на бургаските полицаи.

Петима униформени едва успели да му сложат белезниците. В разгара на скандала се появил и грузински гражданин, който бил извикан за подкрепление. Той също скочил на ченгетата, заради което малко по-късно е арестуван. Разследващи подозират двамата чужденци в трафик на мигранти. Те били отседнали в малък хотел в края на Бургас, където проверката показала, че се регистрират за нощувка-две през 10-15 дни. Официално и двамата са безработни.

В момента полицията проверява всички доказателства, които могат да ги уличат в каналджийство.

Оказва се, че молдовецът Алексей освен че се е качил след употреба на коктейл от наркотици, е бил и без книжка. Той твърдял, че има свидетелство за управление на МПС в хотела, но при претърсването такъв документ не е намерен. В автокъщата, която е една от добрите в Бургас, разчитащи на коректност към клиентите си, обясняват, че за пръв път са видели молдовския гражданин вчера.

Той влязъл с „мръсна газ” в обекта и след като му била направена забележка, че вътре не се допускат други автомобили, се разбеснял и започнал да псува на руски език. Излязъл с колата си от автокъщата и само след секунди връхлетял отново, започвайки да върти гуми с аудито си и превръщайки се реална заплаха за клиентите и работещите в обекта, както и за десетките паркирани автомобили, някои от които са доста скъпи.

Служителите на автокъщата са реагирали изключително адекватно, подали са сигнал на телефон 112 и са затворили портала до идването на полицейския екип.

Дадени са всички обяснения и се очаква днес да стане ясно дали Районна прокуратура – Бургас ще удължи мярката на двамата чужденци до 72 часа, защото ако не го направи, до часове те ще излязат на свобода и може или да изчезнат от България, или да отмъстят по някакъв начин на работещите в автокъщата, които има за какво да се страхуват, след като вчера видяха изпълненията на молдовско-грузинското дуо.