Младеж с БМВ на косъм да се забие в ресторант след дрифтене

Младеж с БМВ загази след като влезе в ролята на дрифтър пред очите на полицейски патрул. Той се прости с книжката си за година, ще трябва да плати и 3 бона глоба.

Млад шофьор с БМВ изправи косите на клиенти на ресторант в Асеновград. Той карал по ул. „Цар Иван Асен ІІ“, като изведнъж решил да демонстрира дрифтърските си умения. Направил се на звезда на обратен завой. Започнал да върти гуми, а возилото поднасяло ту наляво, ту надясно.

Насочило се към тротоара, където били наредени масите на ресторант, в този момент пълен с клиенти. Джигитът обаче не подозирал, че в непосредствена близост има на пост полицейски патрул с двама униформени.

Те веднага тръгнали след шофьора с висока скорост и с включена звукова и светлинна сигнализация. Едва в края на града те успели да го спрат А. Написали му акт за 3 бона, взели му и книжката. Шофьорът обжалвал санкцията пред съда. Адвокатът му оспорил факта на нарушението, както и авторството и вината на младежа в неговото извършване, пише „Марица“.

Посочил, че има съществени нарушения на административно-производствените правила в процедурата по установяване на нарушението и в задължителното съдържание на акта и последвалото го наказателно постановление. В крайна сметка преди три дни магистратите от Асеновград счели, че мотивите са неоснователни и само потвърдили санкцията. Младежът с БМВ-то може да обжалва пред Административния съд в Пловдив.