Миков: Ако БСП подкрепи правителство с мандат на Янев, значи, че ще си легне с ГЕРБ

Мястото ми не е на кръглата маса за ново ляво обединение. Това е така, защото това събитие е организирано и от настоящи членове на БСП, които подкрепяха политиката на Корнелия Нинова и докараха партията до това положение и лошите резултати, които те днес критикуват. Всички те участваха в промяната на устава и започнаха да се усещат, когато Нинова започна да ги отстранява от ръководните позиции. Аз, Георги Пирински и още няколко души предупреждавахме многократно какво ще се случи, но никой не ни чу. Сега тези хора се обявяват за ново ляво. Лявото изгуби своята идентичност. БСП изгуби своята посока и способ да защитава интересите на хората.

Това каза в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS бившият член и председател на БСП Михаил Миков по повод идеята за ново ляво обединение и скандалите в БСП.

„Уставът на БСП е променен преди години и там няма изключване. Има самоизключване, когато примерно се явиш на избори с друга политическа сила. Нинова покани да се върнат в БСП само тези, които имат политически субекти. Слава Богу аз нямам и нямам никакво намерение да се връщам в БСП или да участвам в новото обединение. Да се оправят в БСП. По-важният въпрос е накъде отива лявото. За жалост много малко присъства разговорът за политика и при новото формирование, и в БСП“, добави той, цитиран от novini.bg.

„Проблемите в БСП са много. Успяха да взривят доверието на хората в партията. В НС също правят всичко възможно да отвратят хората. Там са само дребни заяжданци и скандали. Защо Георги Свиленски не обяви какво му е казал Кирил Петков още преди месеци? Така се губи доверието на хората. Ако БСП подкрепи правителство с мандат на Стефан Янев, това ще е краят на партията, защото това ще означава, че БСП ще си легне с ГЕРБ след всички клетви. Досега БСП не си беше лягала само с ГЕРБ“, завърши Михаил Миков.