Необходими продукти:
- свински джолан – 1 бр. голям
- мед – 3 с.л.
- бира – 300 мл тъмна
- сол
- черен пипер
- мащерка
- кимион
- бахар
- чесън – 1 скилидка
- лют пипер – 1/2 ч.л.
- зехтин – 30 мл
- бульон – 150 мл
Начин на приготвяне:
Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправките, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце – втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.
Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.
Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.