Кирил Петков: Да изчакаме и да видим дали „хартиената коалиция“ ще състави правителство

„Продължаваме промяната“ се води от принципи. Когато някой нарушава принципи, в които вярваме, няма да си спестяваме критиките. Засягат ме неща, в които вярвам, че са истина, а това няма нищо общо с нея. Така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отговори на нападките на президента Румен Радев, който вчера ги нарече „шарлатани“.

Той заяви, че „Продължаваме промяната“ не вярва, че този парламент може да работи с правителство на малцинството. „В този момент изглежда, че няма как да съставим правителство на малцинството. Искаме да изчакаме първият мандат да свърши. Да видим какво ще направят, дали хартиената коалиция ще има правителство, което е съвсем възможен вариант. Този парламент е неспособен да работи с правителство на малцинството, което има антикорупционна програма“, категоричен бе Петков.

„Продължаваме промяната“ ще изпълнят предизборното си обещание и няма да подкрепят правителство нито на ГЕРБ, нито на ДПС.

„Професор Габровски, доколкото знам, има добра репутация в неговата професия. Аз имам уважение към всички лекари в България, особено в такава трудна специалност. Това, обаче, няма много общо с политиката. В политиката опасността е кой реално взима решения. Виждаме Борисов с всичките си изявления. Така и очаквах: че тази седмица ще гледаме огромни представления, монолози, участия в студиа. Това показва, че истинският човек, който ще взима решения, е Борисов. Ние няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, знаейки, че г-н Борисов дебне всяка минута за всяко действие на хората от ГЕРБ“, обясни Кирил Петков.