Камбарев: Кабинетът “Габровски“ изглежда като теглен от урни на произволен принцип

Кабинетът “Габровски“ изглежда като теглен от урни на произволен принцип. Нашата парламентарна група няма да го подкрепи. Не вярвам този кабинет да мине, с него по-скоро опипват водата доколко големи абсурди би позволило българското общество. Това заяви за „Твоят ден“ Михал Камбарев от „Продължаваме Промяната“.

Според него в проектокабинета има от експерти до скандални лица. „Министърът на спорта няма никакъв опит в спорта. Неговият опит е в автомобилната индустрия. Предложената за вътрешен министър пък казва, че няма никой бит под колоните на президентството по време на протестите. Ще бъдем всички в залата, когато текат дебатите и гласуването на проектокабинета, в който има много имена от НДСВ. Въпреки че е 2022-ра се усеща като 2002-ра. Усеща с младост в залата“, посочи той.

По думите му проектокабинетът покрива целия спектър, който позволява да се види докъде обществото ще даде да се правят експерименти с него. „Бяхме готови да поемем риск за правителство на малцинството. Щом има мнозинство в парламента, изпълнителната власт трябва да го изпълни. Няма чуваемост, искахме да не се приемат промените по ИК, а по ПВУ“, отбеляза депутатът.