Йорданова: Нито една личност няма да промени решението на ДБ

„Нито една конкретна личност в състава на този кабинет не може да промени нашето решение в обратна посока”. Това каза в студиото на „На фокус с Лора Крумова” депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Тя уточни, че притесненията на „Демократична България” са принципни. Според бившия правосъден министър ГЕРБ не са изразили категорично становище по нито един важен въпрос, който изисква дълбока реформа. Въпреки това парламентарната група на „Демократична България” ще присъства в пленарната зала в сряда, когато трябва да бъде гласуван кабинетът „Габровски”. По думите на Йорданова народните представители от ДБ ще участват както в дебата, така и в гласуването.

„Цялата парламентарна група на ДБ няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Проблемът не е в личността на проф. Габровски, спрямо която ние се отнасяме с уважение, а в това, че ГЕРБ систематично показват, че не са способни да формират реформаторско мнозинство”, смята Йорданова. По думите на депутата трябва да е ясно кой ще носи отговорността в един такъв кабинет.