Имена на адвокат и шеф от НАП изплуваха зад гърба на Мартин Божанов

В периода 2022-2023 г. на компаниите, които управляват „София Ринг мол“ и ИКЕА се обаждат данъчни, КПКОНПИ, ДАНС. Образуват им бързо 11 дела и разследвания. Тези компании са сързани с Джон Кустас, доктор по информационни технологии и корабен магнат от Атина, Гърция. Притежава 73 кораба, в които работят над 1500 моряци.

„Двама души ни преследваха в кафенета, ресторанти, искаха 25 000 евро от името на Божанов“, разкрива представител на изнудваната фирма.

„Съдружникът на Нотариуса Велимир Атанасов бе в основата на всички дела срещу нас. В продължение на 2 години бяхме подложени на непрестанен тормоз от бандата“, разкрива инж. Анастасиос Дикос, представител в България на инвеститора Джон Кустас.

Нашата компания „Данаос девелопмент“ е собственикът на четирите имота, върху които към момента са построени ИКЕА, „София Саут Ринг мол“, „Морени клуб резиденс“ и предстои завършването на строителството в четвъртия имот, който стана и обект на тази атака, обяснява представителят пред 24 часа.

„Фиданка Йоневска живее на семейни начала с Атанас Димов, който има верига бензиностанции „Круиз“ и фирма САКСА за търговия с горива. За тях може да намерите много интересна информация в интернет. Не знам дори дали Фиданка Йоневска не отговаря в НАП за бизнеса на Атанас Димов, докато живее с него. Така или иначе, става въпрос за една и съща група от хора, които започнаха атака срещу инвестиционните намерения в този парцел“, разказва инж. Дикос.

Тези хора инициираха две производства – едно административно срещу заповедта на главния архитект и кмета и едно наказателно срещу мен, че съм фалшифицирал техните подписи за одобряването на ПУП-а, тъй като процедурата изисква съгласието на всички съседи. Три експертизи обаче доказаха, че всъщност подписите под документа са техни. Но въпреки всичко те не се отказаха и тогава на бойното поле се появи адвокат Велимир Атанасов, който е партньор в една кантора с убития наскоро Мартин Божанов-Нотариуса. Можете да видите в Търговския регистър, че двамата са партньори. Велимир Атанасов заедно с Мартин Божанов-Нотариуса бяха посочени в официалния сигнал на съдия Владислава Цариградска, че са я заплашвали. Велимир Атанасов също така е адвокатът от аферата „Жоси“, в която беше замесен бащата на бившия главен прокурор Иван Гешев. Съсобственикът на „Жоси“ твърдеше, че Иван Гешев лично му е препоръчал Велимир Атанасов да му помогне да надделее в спор със своя съдружник, като в замяна прехвърли дял от фирмата на бащата на Гешев, твърди представителят на фирмата.

Инж. Дикос разказа, че не са имали пряка връзка с Нотариуса: „Ние имахме контакт с Велимир Атанасов, който смятаме, че е главният човек в тази схема. А Мартин Божанов-Нотариуса пращаше хора при нас. Аз стоя например в ресторант заедно с проф. Йоаким Каламарис и при нас сядат непознати хора и ни казват – идваме от името на Мартин Божанов-Нотариуса. Дайте ни сега 25 хиляди евро, за да ви оправим. За да не ви оправят другите. Имахме много такива срещи. Двамата изглеждаха като мутри. Идват в ресторанта, където сме седнали. Настояват – дайте 25 хиляди евро, иначе ще ви се случат и други проблеми. Идват в кафенето. Обаждат се по телефона. Цялото лято на 2023 г. си го изкарахме така с тях. Аз качих 30 кг от напрежение“.

Напръскаха ми с боя охранителните камери пред жилището. В един момент започна тормоз и от различни държавни институции, спомня си бизнесмена.

Previous post Тома Биков: Кметът Васил Терзиев не успя да състави мнозинство в София
Next post Атанасов: Имаме нужда от правителство, чакаме Денков и Габриел