Илиян Василев: Номинацията на Павлов за енергиен министър е все едно да сложиш Капоне

Енергийният експерт и дългогодишен дипломат Илиян Василев направи своя коментар на страницата си във Фейсбук за предложените от проф. Николай Габровски лица за министри в неговия проектокабинет.

„Прочетете какво съм писал вчера – лица под наем. Но номинацията на разследвания от прокуратурата Николай Павлов за министър на енергетиката е все едно да назначиш Ал Капоне за ковчежник на държавното съкровище. Кандидатурата на Милена Плугчиева – която е президентско предложение, говори недвусмислено – кабинетът е Радев – Борисов – Пеевски. Но това с Николай Павлов трепе, човекът причинил 1 милиарда евро щета на България!? Гледам документите, които доказват престъпно действие, но в света на Борисов и Радев това няма никакво значение.

Ще има правителство – ако не в сряда, то със сигурност с третия мандат, за да дадат възможност на Нинова да излезе с номера за спасяването на нацията.

Протестите са неизбежни. И този път пред президентството. Румен Радев е баел над този кабинет. Винаги когато имат нужда прибягват до кадри на НДСВ, от тези поливалентните“.