Иванчева лежи в една килия с акушерката Емилия, пребила бебе

Десислава Иванчева ще работи като готвачка в затвора. Бившата кметица на столичния район „Младост“, която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор. Там тя ще е със злата акушерка Емилия Ковачева, с която са въдворени в една килия, твърди в. „България днес“, позовавайки се на нейни близки.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода.

След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест. Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната. На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора.

„Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност“, казва близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.