Необходими продукти:
- 2 бр – патладжан
- 1 бр – домат
- 1 бр – червена чушка
- 1бр – зелена чушка
- 50 мл. – зехтин
- 2 стръка – магданоз
- черен пипер
- сол
- 4 скилидки – чесън
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина до сантиметър и се натъркват с пресования чесън. Намазват се със зехтин и се поставят в тава, на чието дъно има хартия за печене. Изпичат се за 15 минути във фурната под фолио, докато омекнат. След това се поръсват с нарязаните на ситни кубчета чушки и домати, а също и с подправките. Връщат се във фурната и се изпичат без фолио за още 15 минути при 200 градуса.
Сервират се горещи и поръсени със ситно нарязан магданоз.