Жена се възмути от цените на наемите в Пловдив, пратиха я в Северозапада

Пост във Фейсбук предизвика оживена дискусия, пише Plovdiv24.bg. Темата – цените на имотите в Пловдив. И по-конкретно наемите, на които се предлагат жилища в града под тепетата.

Ето и самата публикация:

„Здравейте,

Гледам и не вярвам на очите си. Търсещи като нас в диапазон 300-500 лева. И предлагащи в 99,9% в диапазон 600-800 лева.

Това е безумие, сравнете си цените с търсещите (не говоря за лукс апартаменти) – чувствам се умислена“.

Потребители на социалната мрежа веднага взеха отношение към темата:

– „Търсенето определя цените. Щом ги искат, значи има кой да ги наема. Който работи за1000 лева, взима една стая за 100 лв. и си трае“

– „Има и наеми на разумни цени като 300-350 лв., но агенциите не се наемат да се занимават с такива и предлагат апартаменти с по-висок наем, за да вземат повече пари. Все пак едно е да вземеш 70% комисионна за наем 300 лв. и друго е за наем 600 лв.“

– „Ако на някой му се яде хайвер, ама няма пари да си го позволи, ще нарича ли продавача алчен?! Имотите са с тези цени, защото търсенето е високо, а предлагането ниско, съответно цените растат. Когато се обърне тая зависимост, тогава ще намалеят.

Покупката на имот също поскъпна двойно и това допълнително вдига наемите. И на мен не ми е гот да плащам 4-цифрена сума за хале, но няма по-евтино, това е! Ако някой не го кефи, в Северна България има имоти без пари“.

– „Защото прииждат отвсякъде в Пловдив. Постоянно се строи, но не могат да смогнат. Затова искат да забогатеят, като ги дават после под наем“, гласят част от коментарите под поста.