Жената на единия украински обирджия: Вкъщи полицаите го биха…

Мъжът ми не може да е извършил това престъпление. Не знам кога са бити, но вечерта, когато полицаите дойдоха в квартирата ни, не знам законно или незаконно, ритнаха вратата, аз бях с малкото ни дете, повалиха мъжа ми на земята и го арестуваха. Съблякоха ни голи по бельо, на какво основание, аз съм майка, детето ми е на 1 годинка. С тези думи се ожали пред медиите съпругата на единия украинец от престъпния тандем, обирал домове в Бургас – Злата Добровска.

„Моят мъж не знае точно в какво го обвиняват. Как може чужденци, украински бежанци, така да бъдат насилствани и бити, къде пише такова нещо. Това не е нормално явление. Не знам дали са ги били в полицейското управление, но го биха в жилището ни“, твърди Злата.

Мъжът й Руслан Добровски и партньорът му Денис Шайтанов са обвинени, че са обрали над 10 апартамента в Бургас, като само от единия имот са задигнали над 100 хил. лв. и златни накити.

Злата Добровска беше с добър външен вид. Тя е с тунинговани устни за 500 лева, съобщава Флагман. Твърдеше, че в Украйна имала магазин за бижута, което обяснявало намерените златни накити от полицаите – по думите на самия Руслан.

„Ще попитате защо мъжът ми е дошъл тук, а не е останал да брани родината ни. Ще ви обясня. Аз имам заболяване, вземам хапчета за сърцето и не мога без тях. На мен ми е нужно постоянно медицинско лечение и мъжът ми ми помага. Той е тук, защото има болна жена и малко дете. Ние сме с бежански статут“, каза още Злата Добровска.

Припомняме, че вчера в съдебната зала двамата чужденци се появиха с насинени очи. Твърдят, че са бити, както при задържането им, така и в ареста. Доказателство за думите им обаче няма.

Пред съда двамата казаха, че са с чисти криминални досиета. Справка от Европол обаче показа, че има съпричастност от тяхна страна към кражби на моторни превозни средства, изнудвания с използването на физическа сила, обири и други дребни престъпления.