Диана Димитрова била тормозена месеци наред от педагог в НАТФИЗ

В емоционален пост във Фейсбук тази седмица, актрисата Диана Димитрова разкри, че е станала жертва на физическо насилие преди 5 години.

Актрисата така и не спомена името на насилника, но както Sutrin.bg писа, това е актьорът Юлиан Вергов. Димитрова признава, че ако това се беше случило днес не би запазила случилото се в тайна.

В интервю на Мариян Станков – Мон Дьо от декември 2018-а година, взето точно преди 4 години, актрисата говори за пръв път за преживяното насилие.

„Не съм била само един път жертва на физическо и психическо насилие.

Първо се сещам за НАТФИЗ – човек с позиция, човек педагог, който има власт – да ме мачка в продължение на месеци. До ден днешен нямам отговор какъв беше проблемът? Човек, който работи, предлага откъси от пиеси, иска да се развива. Но в същото време не прави едно единствено нещо – не гали егото на въпросния преподавател. И в същото това време ми се обясняваше, че не разбирам”, споделя актрисата пред Мон Дьо.

По думите ѝ този психологически натиск продължил и втори семестър. „Тогава щях да осъдя академията. Тогава се разрази буря. Дори ми побеля едната вежда. Имах бял косъм на веждата – звучи абсурдно, но напрежението дава различни отражения”.

Димитрова отказва да назове насилника си по име. „Надявам се той да гледа интервюто. искам да му кажа да не прехвърля собствените си комплекси в работата и да е жив и здрав”.

На въпрос била ли е жертва на физическо насилие, актрисата отговаря: “Да била съм. По много нелеп начин, за който не искам да говоря. Но важното е, че съм жива и здрава. Не беше опит за изнасилване. Нещо като шамари. Беше нещо по-сериозно… пребиване”.