Ден 9: И на Никулден продължава издирването на рибарите

Девети ден продължава акцията по издирването на изчезналите в яз. „Мандра“ край Бургас рибари. Пред БТА началникът на служба „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ към община Бургас Веселин Василев уточни, че във водоема днес има няколко лодки.

Към този момент водолазните екипи са преустановили претърсването под вода, но остават в готовност да реагират. Не са спирали и обходите по бреговете на язовира от пешеходни двойки, които и днес са на терен. Все още няма взето решение колко време ще продължат дейностите по издирването, уточни Василев. От Областната дирекция на МВР уточниха, че този въпрос вероятно ще бъде обсъден в следващите дни.

БТА припомня, че рибарите, които се издирват – 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от 27 ноември. Според получения от техни близки сигнал в полицията на следващия ден, двамата влезли във водоема около 23:30 часа с надуваема лодка и недобре екипирани за ниските температури през нощта. Плавателният съд беше открит, изхвърлен на брега, на 29 ноември.

В първите дни акцията по издирването на мъжете протече при много лоши метеорологични условия. До момента службите и доброволци, включително от вътрешността на страната, използваха дронове с термокамери и лодки със сонари, но без успех. Водолазните екипи също не откриха следи.