Делян Добрев: Сабрутев е толкова чувствителен за Русия, защото е служител на „Газпром“

Защо Сабрутев е толкова чувствителен на тема Русия. Защото той е служител на „Газпром“, посочи Делян Добрев от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Добрев отговори на Венко Сабрутев от ПП-ДБ, който го обвини, че изнася лъжи за печалбите и загубите на България от Лукойл. „Защо не ме поканихте вчера, когато Венко Сабрутев 10 – 15 минути е сипал лъжи? А сега на мен не ми давате да кажа две изречения. Беше редно, когато мен ме няма, да го прекъснете. Аз по този начин никога не съм говорил срещу никого – без доказателства. Показвам данните и срещу тях няма какво да кажат. За това са толкова ядосани“, заяви той.

Добрев показа фактури, според които България е платила за една година и десет месеца, когато ПП-ДБ са били на власт, 5 милиарда и 800 милиона долара за режима на Путин, купувайки руски нефт.

„Това е демагогия, да си платил на режима на Путин близо 5 милиарда долара или над 10 милиарда лева, и да скърбиш за Навални във фейсбук“, каза Добрев.

„Две са причините да сипе лъжи този партиен комсомолец. Всеки път, когато заговоря за Русия и как „Промяната“ са финансирали режима на Путин, те скачат. Втората причина е, че Сабрутев има лични отношения с Асен Василев. Разбра се, че финансовият министър е ходил в централата на „Лукойл“, каза Добрев.

„Защо Сабрутев е толкова чувствителен на тема Русия. Защото той е служител на „Газпром“, каза Добрев. И допълни: „Сабрутев идва от една страна, защото партията му е поръчала, а от друга страна да защити Асен Василев, защото се разбра, че Василев се е возил в автомобила на шефа на „Лукойл“ в почивен ден и е ходил в централата на „Лукойл“. Тоест, хем е служебно, хем е лично, и той затова е тук“.

Previous post Позор за съдебната система: Пияният, прегазил 15-годишния Филип, е освободен
Next post Борисов: ПП-ДБ са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче