Гунчева за „Възраждане“: Сервитьорка, завършила средно на 21, ще „кове“ законите

Третата в листата на „Възраждане“ в Бургас стана за подбив във фейсбук. Повод стана възмущение от страна на Елена Гунчева, която бе депутат от партията в предишния парламент, но напусна парламентарната група след конфликт с председателя Костадин Костадинов.

„КАДРИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ: ЗВЕЗДЕЛИНА КАРАВЕЛОВА, в листата на Възраждане за Бургас, сервитьорка по професия, със средно образование. Тя ще ви „кове“ законите, народе! На КАДРОТО: конкурс „Мис Свети Влас 2016″……“, написа Гунчева, като гарнира посланието със съответната снимка.

Каравелова е завършила средно образование на 21 години с неособено завиден успех от 4,28.

Това дава повод за иронични коментари под поста на Гунчева, включително и от бившия член на „Възраждане“ в Бургас Владимир Павлов.

Илия Христозов – бивш икономически съветник на президента Радев, също е провокиран.

„Законите могат да се коват само на добра наковалня…“, пише с усмихнат емотикон Христозов, който през 2019 г. стана член на Комисията за регулиране на съобщенията от квотата на държавния глава.

„Възраждане“ са чест обект на упреци, че експлоатират низките страсти на необразованите прослойки у нас, както и че в редиците им липсва интелектуален капацитет.

Така, например, на мястото на Елена Гунчева в предишното Народно събрание депутат се оказа, че трябва да стане таксиметров шофьор. В крайна сметка това не се случи, защото Гунчева оттегли оставката, която бе подала.