Горанов: Ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов

Когато имаш в отбора си Меси (Лионел Меси – футболист на ПСЖ и Аржентина), няма нужда да търсиш Ди Мария“ (Анхел ди Мария – футболист на „Ювентус“ и Аржентина). С това сравнение от футбола Владислав Горанов от ГЕРБ отговори на въпроса кой ще е кандидатът за премиер на партията, която утре ще получи първия мандат в рамките на 48-ото Народно събрание за съставяне на кабинет

„Мисля, че кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим. Ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов“, каза Горанов по БТВ.

Според него не е нужно мандата да бъде приет от кандидата за премиер, можело да бъде приет от човек, излъчен от парламентарната група. А кабинетът трябва да е от експерти, но които носят и политическа отговорност.

От думите му стана ясно, че той няма да е в състава на предложения кабинет. За финансови министри били подходящи Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова.

„Ние ще извървим пътя докрай, ако няма правителство, вината няма да е наша. Ние сме готови да сложим на масата приоритети и то много повече от тези 16 точки, които предложиха от „Продължаваме промяната“. Програмата за едно стабилно управление няма как да е 16 неща“, каза още Горанов.